Daniela Paraschiv

Dr. Ing. Daniela Paraschiv

Daniela Paraschiv este inginer de industrii alimentare, absolventã a Facultãţii de Ştiinţa si Ingineria Alimentelor din cadrul Universitatii “Dunãrea de Jos” din Galaţi.

La aceeasi Universitate si-a sustinut și doctoratul în biotehnologii industriale cu aplicabilitate in industria alimentara.

A lucrat ca și inginer in industria laptelui, in productie, cercetare, dezvoltare si inovatii.

Experienta a fost continuatã in vanzãri, colaborand de peste 23 de ani cu companii de top, producatoare de ingrediente naturale pentru industria alimentarã (Chr. Hansen, Palsgaard, Gewurz-Mulle Nesse, Steirerobst, etc).

Din 2004 conduce activitatile companiei Chr. Hansen in Romania si Republica Moldova, ca si Director General, companie ce a fost desemnata in 2019 cea mai sustenabila companie din lume, in 2020 adjudecandu-si locul 2 in acelasi top al celor mai sustenabile companii la nivel mondial.

In toti acesti ani, a participat activ, alaturi de partenerii din industrie, la dezvoltarea de produse alimentare sanatoase, curate, inovative (produse lactate, preparate din carne, bauturi racoritoare, vin si bere, deserturi si alte produse).

A participat ca speaker de specialitate la nenumarate seminarii, traininguri, evenimente, atat din industria alimentara, cat si din cadrul parteneriatelor cu Facultatile cu profil de inginerie alimentara din Galati, Cluj-Napoca, Brasov, Bucuresti.

A editat numeroase articole in reviste de specialitate naţionale si internationale, cu profil alimentar.

A fãcut parte din jurii de degustare a diverselor produse alimentare la concursuri naţionale, precum “Produsul românesc. Ora de Bun Gust” organizat de Roaliment.

Este membru in asociatii profesionale: ASIL (Asociatia Specialistilor din Industria Laptelui din Romania) si APRIL (Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui).

Este membru fondator al conviviumului Slow Food Brasov.

Din 2019 este membra in Federaţia Naţionala a Degustãtorilor Autorizaţi din Romania (FNDA).

Nu in ultimul rand, are o mare pasiune pentru alimentele gourmet, de calitate, autentice si sanatoase; si un mare interes in inovatie pentru sustinerea dezvoltarii unei industrii alimentare moderne in Romania si a unor produse inovative, care sa raspunda noilor cerinte nutritionale si psiho emotionale ale consumatorului modern.