Dana Pop

Dr. Ing. Dana Pop

Dana Pop este inginerã, absolventã a Facultãţii de Ştiinţe Alimentare, Universitatea “Dunãrea de Jos” din Galaţi și are un doctorat în biotehnologii în industria alimentarã, susţinut la aceeași universitate.

Experienţa practicã ca și inginer a fost realizatã timp de 11 ani în cea mai mare fabricã de produse lactate și îngheţatã din Romania (Mioriţa SA București), urmatã apoi de experienţa de peste 16 ani in vanzãri, realizatã în firme multinaţionale cu profil de import și comercializare ingrediente pentru industria alimentarã (KUK Romania, Danisco Romania, DuPont Romania).

Dana PopDin 2015 activeazã în domeniul vinurilor prin firma WINE DOCTOR SRL de import și distribuţie vinuri liniștite și spumante din: Franţa, Italia, Germania, vinuri pe care le alege singurã de la fiecare furnizor pe care îl reprezintã, pe piaţa româneascã.

Oferã și consultanţã în domeniul proiectãrii și al implementãrii standardelor de calitate HACCP în conformitate cu cerinţele ISO 22000, la firme ce activeazã în industria alimentarã și de restauraţie, participând pânã acum la proiectarea tehnologicã a 25 de fabrici de produse alimentare, precum și la implementarea a 10 sisteme de calitate. De asemenea, a participat la proiecte implementate cu ajutorul fondurilor europene, de creștere a competitivitãţii personalului angajat prin cursuri de profil alimentar, fiind trainer (formator adulţi) cu peste 1000 de ore de predare a cursurilor de calificare și recalificare.

A participat ca speaker de specialitate la diverse intalniri organizate de Roaliment și anume: INGREDIENT SHOW (2018, 2019), ESE (2018, 2019), Produsul romanesc (2019).

A fãcut parte din jurii de degustare a vinurilor atât la concursuri naţionale (Concursul de degustare spumante romanesti 2018, 2019, Tastevin 2016-2020) cât și internaţionale (Concours Internationale de Lyon 2019), precum și în jurii de degustare a diverselor produse alimentare la concursul “Produsul românesc. Ora de Bun Gust” organizat de Roaliment între anii 2017-2019.

A scris o carte despre alimentele funcţionale aparutã în 2007 la Editura Academica, numeroase articole de specialitate în diverse reviste naţionale cu profil alimentar (B.I.I.L., Globus Food, Brutarul, Meat & Milk, Roaliment) și din când în când mai scrie pe blogul de pe site-ul personal www.doctoralimente.ro

De aproape un an este vicepreședinta Federaţiei Naţionale a Degustãtorilor Autorizaţi din Romania (FNDA), ocupându-se activ de domeniul brânzeturilor.