CARLO ODELLO

CARLO ODELLO

Căsătorit, tatăl unei fetițe, laureat în Științele Comunicării la Universitatea din Bologna, specializat în analize senzoriale, în cadrul Centrului de Studii al Degustătorilor, unde lucrează din anul 2003 și unde este unul dintre administratori.

Și-a dedicat cunoștințele în special pentru espresso italian, renumitul mod de a prepara o cafea, prezentarea lui la nivelul global și în special piețelor asiatice.

Consilier și lector al Institutului Internazional al Degustătorilor de Cafea, (IIAC) delegat să dezvolte aceste cunoștințe în exteriorul italiei, unde a deschis și perfecționat sediile de analiză senzorială a cafelei din Japonia, Corea, Taiwan și China, dar are și colaborări de formare profesională în SUA, Brazilia și câteva țări din Europa.

Pentru completarea ofertei de formare asupra espresso-ului italian a pus bazele școlii ITALIAN BARISTA SCHOOL (IBS) și este co-fondator la ITALIAN ROASTING SCHOOL (IRS).

Institutul Național de Espresso Italiano (INEI), îl are ca responsabil de comunicare pe domnul CARLO ODELLO, organizatorul concursurilor de ITALIAN ESPRESSO CHAMPION, dar și ca responsabil de impactul prevăzut de normativele italiene în vigoare.

Este înscris ca ziarist, în Ordinul Ziariștilor Italieni și colaborează cu diferite publicații:

MIXER, ASSAGGIO  E  COFFEE TASTER.

În timpul liber îi place să alerge, câteodată și să citească (cât mai mult posibil)