Federația Națională a Degustătorilor Autorizați – Despre noi
FNDA – Cine suntem
Federația Națională a Degustătorilor Autorizați este, înainte de toate, un instrument pus în slujba consumatorului.
Inițiați și experți din HORECA, agronomie, comunicare, chimie alimentară și alte domenii conexe alimentației publice, români și străini, s-au unit pentru a genera cel mai mare volum de informații de specialitate disponibil până acum pe piața românească.
Într-o lume în care aditivii și coloranții transformă produse de rang inferior în „lux”, încercăm să facem lumină prin transmiterea de informații de încredere, verificate, capabile să vă ajute să identificați produsele originale, care își respectă tradiția și materia primă.
A degusta este o artă, însă nu una „de amorul artei”, ci una care se pune în slujba educației. Aspectul, mirosul și gustul unui produs pot dezvălui „secrete” care fac diferența dintre un produs de masă și unul artizanal, dintre „mult” și „bun”. Că este vorba despre uleiuri de măsline, bere, mezeluri, brânzeturi, cafea sau chiar apă, un set de cunoștințe de specialitate vă va ajuta întotdeauna să faceți deosebirea între calitate și cantitate.
Prin cursurile pe care le organizează, FNDA își propune să disemineze rapid aceste cunoștințe în societate, pentru a promova consumul de produse de calitate, în cunoștință de cauză. De la cei mai buni specialiști, străini și români cu vechime în domeniile lor, la entuziaști care au absolvit recent cursuri cu recunoaștere internațională, Federația Națională a Degustătorilor Autorizați reunește lectori de top, care vă vor transmite informații prețioase despre produsele care vă interesează.
Te așteptăm la cursuri!
DESPRE NOI
Suntem cei care vă pot conduce prin labirintul senzațiilor, către desfătarea simțurilor și aprecierea la adevărata valoare a plăcerilor gustative.
Gustul nu a fost, nu este si nu v-a fi rezervat unei aristocrații, sau specialiștilor în gastronomie. Sufletul unei societăți este relevat și de modul de pregătire al hranei, de comportamentul în timpul prânzului sau al cinei, de capacitatea de a distinge senzațiile gustative, de ale combina și asocia cu băuturile, obiceiuri umane de zi cu zi, care nu doar ne țin în viață ci ne fac să ne simțim vii.
Am pornit de la conceptul educațional care nu se mai preda în zilele noastre nici în familie nici în școala și nici în societate, acolo unde de fapt, comportamentul este o demonstrație de educație.
Mulți au spus, și continuă să susțină, că „educația trece prin stomac”. Adevărat, dar drumul până acolo este „întortocheat” și chiar întrerupt de simțurile mai mult sau mai puțin ascuțite ale fiecăruia dintre noi. Dacă ni le vom satisface, simțurile, vom aprecia viața într-un mod mult mai plăcut.
OBIECTIVUL NOSTRU ESTE: SĂ EDUCĂM SIMȚURILE PÂNĂ LA, A FACE DIN ACESTEA, O ARTĂ:
ARTA DE A LE UTILIZA PENTRU A RECUNOAȘTE, APRECIA ȘI ASOCIA TOT CEEA CE ANALIZĂM.
Grupul de sommelieri ai OSR2011, (Organizaţia Somelierilor din România www.osr2011.ro ) ACCDMB (Asociația Controlorilor de Calitate și a Degustătorilor de Mâncăruri și Băuturi) și ARB (Asociația Română de Balneologie www.bioclima.ro ), pun pe primul plan cunoștințele despre analiza senzorială ca fiind parte integrantă din viața de zi cu zi, considerând foarte importantă cunoașterea utilizării celor mai importante 5(cinci) simțuri, al șaselea fiind de natură hormonală și având o importanță egală cu toate celelalte la un loc.