Cursuri de degustători – Federaţia Naţională a Degustătorilor Autorizaţi

Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Curs degustător de Ciocolată

25 aprilie - 26 aprilie

1650Lei
Curs degustător de Ciocolată

Programa pentru CURS DEGUSTĂTOR DE CIOCOLATĂ

  • Data începerii : 25 – 26.04.2020
  • Locația – Palazzo Italia – București – Șoseaua Fundeni 29
  • Preț – 1650 lei

Programa de curs:

MASTER pentru obținerea CETIFICATULUI DE CHOCOLATE TASTER  al

Companiei del Cioccolato Italia

Două zile petrecute într-o „dulce scufundare” orientată către formarea de experți în gradul de a înțelege și aprecia caracteristicile fiecărui tip de ciocolată și de a le evalua calitățile.

Cursul este unul pregătitor pentru un viitor Chocolatier Taster al companiei noastre cu acte în regulă !

PROGRAM: (orarul poate varia ușor)

Sâmbătă 25 aprilie 10:00 – 18:30

  • Prezentare și introducere la curs.
  • O scurtă istorie a ciocolatei de la originile sale până în zilele noastre cu Roberto Caraceni
  • Ciocolată „gastronomică”. Note scurte cu Gilberto Mora, președintele CdC.
  • Istoricul: o călătorie în biodiversitatea de cacao venezueleană: plantații CEPE, o privire către cacao din Asia de Sud-Est
  • Cultivarea de cacao: planta, cele 3 tipuri de cacao și noile cercetări agronomice, plantații, fructe, boabele, fermentare și uscare. Procesul de producție al ciocolatei: toate etapele, de la semințe la produsul finit (prăjire, măcinare, amestecare, rafinare, conching,( Conching-ul este un proces în care forfecarea sau ruperea, măcinarea și căldura sunt aplicate amestecului rafinat în două faze – uscat și umed. Dezvoltat în 1879 de Rodolphe Lindt în Elveția, conching-ul este un pas cheie în procesare, deoarece fulgii rafinați devin lichefiați sub forfecare).
  • Analiza organoleptică prin cele 5 simțuri: forma de evaluare, învățarea evaluării a ciocolatei. Originea diferită a cacao și caracteristicile aromatice identificate, degustare de bomboane cu o singură origine.
  • Degustări cu ghid, comparativ cu ciocolată industrială și artizanală
  • Asocieri cu băuturi, vin și băuturi spirtoase

Duminică 26 aprilie 9.30 – 18.30

  • Degustare cu ghid și formular de evaluare.
  • Ciocolată cu lapte și lapte cu procent ridicat de cacao, ciocolată Gianduja, creme tartinabile, cremă, ciocolată fondantă și de origine.
  • Degustare cu ghid a ciocolatei aromatizate și condimentate. Lumea fructelor și fructelor confiate acoperite cu ciocolată.
  • Degustare cu ghid a ciocolată răcite la temperaturi scăzute, a pralinelor și drajeurilor din ciocolată
  • Ciocolata și sănătatea: substanțe conținute în ciocolată, beneficii și contraindicații
  • Cum se păstrează ciocolata. Cum se citește eticheta. Legislație.

În ambele zile există o pauză de masă în jurul orei 13.00.

LECTORI

  • Gilberto Mora, președintele Companiei de ciocolată
  • Roberto Caraceni, vicepreședinte și manager didactic și de formare
  • Giulia Trestini, Manager evenimente companie

Înscrieri pana pe data de: 15.04.2020 sau pana la completarea locurilor.

Detalii

Începere:
25 aprilie
Se termină:
26 aprilie
Preţ:
1650Lei
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.fnda.ro/curs-degustator-de-ciocolata/

Organizator

FNDA
Telefon:
0729 112 011
Sit web:
www.fnda.ro

Loc de întâlnire

Palazzo Italia
Șoseaua Fundeni 29
București, România
+ Harta Google