Curs degustator Mezeluri si Salamuri
Programa curs pentru salamuri
Cele 5(cinci) zile d curs pentru acest nivel au fost restrânse la două, cu un program intensiv, motiv pentru care cei care vor participa sunt rugați să respecte orarul.
ZIUA – I – a
Lecția 1: 30.05.2020 – ora 10.00
- Analiza senzorială și degustarea – fiziologia organelor de simț, analiza calitativă și cantitativă, fișe de degustare, panel de degustători.
Prezintă: Dott. Bianca Piovano
Lecția 2: 30.05.2020 – ora 11.30
- Porcul; de la crescătorie la abator. Porcul de agricultură biologică. Rasele autohtone
Prezintă: Andrea Russo, Maestru Degustător ONAS
Degustare supravegheată de 4 salamuri la ora 13.00
Lecția 3: 30.05.2020 – ora 15.00
- Materia primă în producția de salamuri, caracteristic chimice, fizice și microbiologice.
- Prezintă: Andreea Russo, Maestru Degustător ONAS
Degustare supravegheată de 4 salamuri la ora 16.30
ZIUA – II – a
Lecția 4: 31.05.2020 – ora 10.00
- Diferite categorii de salamuri: coapte, crude, afumate. Produsele coapte
Prezintă: Dott. Bianca Piovano
Lecția 5: 31.05.2020 – ora 11.30
- Produsele DOP-IGP-STG-PAT. Salamurile crude, trasabilitate și etichetare
Prezintă: Andrea Russo, Maestru Degustător ONAS
Degustare supravegheata de 4 salamuri la ora 13.00
EXAMEN FINAL: teorie și practică la ora 15.00
Ultima zi de înscriere la curs este 10.05.2020/ cursul se susține doar dacă sunt 20 de persoane.