Curs degustator Mezeluri si Salamuri

Programa curs pentru salamuri

Cele 5(cinci) zile d curs pentru acest nivel au fost restrânse la două, cu un program intensiv, motiv pentru care  cei care vor participa sunt rugați să respecte orarul.

ZIUA – I – a

Lecția 1:  30.05.2020 – ora 10.00

  • Analiza senzorială și degustarea – fiziologia organelor de simț, analiza calitativă și cantitativă, fișe de degustare, panel de degustători.

Prezintă: Dott. Bianca Piovano 

Lecția 2:  30.05.2020 – ora 11.30

  • Porcul; de la crescătorie la abator. Porcul de agricultură biologică. Rasele autohtone

Prezintă: Andrea Russo, Maestru Degustător ONAS

Degustare supravegheată de 4 salamuri la ora 13.00

Lecția 3:  30.05.2020 – ora 15.00

  • Materia primă în producția de salamuri, caracteristic chimice, fizice și microbiologice.
  • Prezintă: Andreea Russo, Maestru Degustător ONAS

Degustare supravegheată de 4 salamuri la ora 16.30

ZIUA – II – a

Lecția 4:  31.05.2020 – ora 10.00

  • Diferite categorii de salamuri: coapte, crude, afumate. Produsele coapte

Prezintă: Dott. Bianca Piovano

Lecția 5:  31.05.2020 – ora 11.30

  • Produsele DOP-IGP-STG-PAT. Salamurile crude, trasabilitate și etichetare

Prezintă: Andrea Russo, Maestru Degustător ONAS

Degustare supravegheata de 4 salamuri la ora 13.00

EXAMEN FINAL: teorie și practică la ora 15.00

Ultima zi de înscriere la curs este 10.05.2020/ cursul se susține doar dacă sunt 20 de persoane.