Curs degustător de Ciocolată

Programa pentru CURS DEGUSTĂTOR DE CIOCOLATĂ

  • Data începerii : 25 – 26.04.2020
  • Locația – Palazzo Italia – București – Șoseaua Fundeni 29
  • Preț – 1650 lei

Programa de curs:

MASTER pentru obținerea CETIFICATULUI DE CHOCOLATE TASTER  al

Companiei del Cioccolato Italia

Două zile petrecute într-o „dulce scufundare” orientată către formarea de experți în gradul de a înțelege și aprecia caracteristicile fiecărui tip de ciocolată și de a le evalua calitățile.

Cursul este unul pregătitor pentru un viitor Chocolatier Taster al companiei noastre cu acte în regulă !

PROGRAM: (orarul poate varia ușor)

Sâmbătă 25 aprilie 10:00 – 18:30

  • Prezentare și introducere la curs.
  • O scurtă istorie a ciocolatei de la originile sale până în zilele noastre cu Roberto Caraceni
  • Ciocolată „gastronomică”. Note scurte cu Gilberto Mora, președintele CdC.
  • Istoricul: o călătorie în biodiversitatea de cacao venezueleană: plantații CEPE, o privire către cacao din Asia de Sud-Est
  • Cultivarea de cacao: planta, cele 3 tipuri de cacao și noile cercetări agronomice, plantații, fructe, boabele, fermentare și uscare. Procesul de producție al ciocolatei: toate etapele, de la semințe la produsul finit (prăjire, măcinare, amestecare, rafinare, conching,( Conching-ul este un proces în care forfecarea sau ruperea, măcinarea și căldura sunt aplicate amestecului rafinat în două faze – uscat și umed. Dezvoltat în 1879 de Rodolphe Lindt în Elveția, conching-ul este un pas cheie în procesare, deoarece fulgii rafinați devin lichefiați sub forfecare).
  • Analiza organoleptică prin cele 5 simțuri: forma de evaluare, învățarea evaluării a ciocolatei. Originea diferită a cacao și caracteristicile aromatice identificate, degustare de bomboane cu o singură origine.
  • Degustări cu ghid, comparativ cu ciocolată industrială și artizanală
  • Asocieri cu băuturi, vin și băuturi spirtoase

Duminică 26 aprilie 9.30 – 18.30

  • Degustare cu ghid și formular de evaluare.
  • Ciocolată cu lapte și lapte cu procent ridicat de cacao, ciocolată Gianduja, creme tartinabile, cremă, ciocolată fondantă și de origine.
  • Degustare cu ghid a ciocolatei aromatizate și condimentate. Lumea fructelor și fructelor confiate acoperite cu ciocolată.
  • Degustare cu ghid a ciocolată răcite la temperaturi scăzute, a pralinelor și drajeurilor din ciocolată
  • Ciocolata și sănătatea: substanțe conținute în ciocolată, beneficii și contraindicații
  • Cum se păstrează ciocolata. Cum se citește eticheta. Legislație.

În ambele zile există o pauză de masă în jurul orei 13.00.

LECTORI

Gilberto Mora, președintele Companiei de ciocolată

Roberto Caraceni, vicepreședinte și manager didactic și de formare

Giulia Trestini, Manager evenimente companie

Înscrieri pana pe data de: 15.04.2020 sau pana la completarea locurilor.