Apa minerală – identitate, identificare Așa cum am spus, apele minerale îmbuteliate nu sunt toate la fel: ele pot avea mai mult sau mai puțin gust sau, mai mult sau mai puțină identitate exact ca și vinul. Gustul sau identitatea unei ape minerale depind în primul rând de gradul de mineralizație iar aroma acesteia poate […]
Aquasommelier: atunci când clasa este apă Dacă, așa cum ne învață meteorologia, perturbațiile se mișcă dinspre vest spre est, atunci ne putem aștepta ca în curând ploaia de Aquasommelier să ajungă și în România. Apa este prin excelență o metaforă a purității, a lejerității și, în general, de naturalețe deoarece apa, spre deosebire de ceea […]
Somelier sau Sommelier – cum este corect? Privit prin prisma adoptării de către toate țările din lume, cuvântul sommelier a fost acceptat în unanimitate cu doi “m”, reprezentând o breaslă a profesioniștilor. Desigur că, orice profesie, poate fi transformată în meserie, lucru care se întâmplă în foarte multe domenii de activitate și care coboară, mai […]