Programa curs pentru mezeluri si salamuri ZIUA – I – a Lecția 1: 30.05.2020 – ora 10.00 Analiza senzorială și degustarea – fiziologia organelor de simț, analiza calitativă și cantitativă, fișe de degustare, panel de degustători. Prezintă: Dott. Bianca Piovano Lecția 2: 30.05.2020 – ora 11.30 Porcul; de la crescătorie la abator. Porcul de agricultură […]
Cursul de brânzeturi – Programa sintetizată Cursul se desfășoară în zilele de 22-23-24 Mai, 2020 Nr. maxim de participanți: 20 Taxă curs: 1400 lei Pentru sumele plătite sub formă de donație (sponsorizare): reducere 10% Subiectele pe care le vom dezvolta la cursul de degustător de brânzeturi Ziua – I – a Istoria brânzeturilor Laptele – […]
Programa pentru CURS DEGUSTĂTOR DE CIOCOLATĂ Data începerii : 25 – 26.04.2020 Locația – Palazzo Italia – București – Șoseaua Fundeni 29 Preț – 1650 lei Programa de curs: MASTER pentru obținerea CETIFICATULUI DE CHOCOLATE TASTER al Companiei del Cioccolato Italia Două zile petrecute într-o „dulce scufundare” orientată către formarea de experți în gradul de […]
Apa minerală – identitate, identificare Așa cum am spus, apele minerale îmbuteliate nu sunt toate la fel: ele pot avea mai mult sau mai puțin gust sau, mai mult sau mai puțină identitate exact ca și vinul. Gustul sau identitatea unei ape minerale depind în primul rând de gradul de mineralizație iar aroma acesteia poate […]
Aquasommelier: atunci când clasa este apă Dacă, așa cum ne învață meteorologia, perturbațiile se mișcă dinspre vest spre est, atunci ne putem aștepta ca în curând ploaia de Aquasommelier să ajungă și în România. Apa este prin excelență o metaforă a purității, a lejerității și, în general, de naturalețe deoarece apa, spre deosebire de ceea […]
Curs degustare şi antrenament fiziologic pentru uleiul de măsline – Seminar 1 Data desfasurare Seminar 1 – iunie 2019 Cursul de degustare ulei de măsline este elaborat și coordonat de: F.N.D.A. (FEDERAȚIA NAȚIONALĂ a DEGUSTĂTORILOR AUTORIZAȚI) În colaborare cu: Dr. Antonino Maggio (Panel Leader) Dr. Maurizio Cultrera (Degustător profesionist) Cursul de degustare ulei de măsline este elaborat și coordonat […]
Curs degustare şi antrenament fiziologic pentru uleiul de măsline – Seminar 2 Data desfasurare Seminar 2 – iunie 2019 Cursul de degustare ulei de măsline este elaborat și coordonat de: F.N.D.A. (FEDERAȚIA NAȚIONALĂ a DEGUSTĂTORILOR AUTORIZAȚI) În colaborare cu: Dr. Antonino Maggio (Panel Leader) Dr. Maurizio Cultrera (Degustător profesionist) Cursul de degustare ulei de măsline este elaborat și coordonat […]
Curs degustare şi antrenament fiziologic pentru uleiul de măsline – Seminar 3 Data desfasurare Seminar 3 – iunie 2019 Cursul de degustare ulei de măsline este elaborat și coordonat de: F.N.D.A. (FEDERAȚIA NAȚIONALĂ a DEGUSTĂTORILOR AUTORIZAȚI) În colaborare cu: Dr. Antonino Maggio (Panel Leader) Dr. Maurizio Cultrera (Degustător profesionist) Cursul de degustare ulei de măsline este elaborat și coordonat […]
Espresso italian taster (degustător de espresso italian) MODULUL – I și II Cursul este susținut de către reprezentanți ai I.I.A.C. Vicepreședinte IIAC: CARLO ODELLO – fondator și responsabil internațional de cursuri. Membru IIAC: GHIMPU VASILE – degustător autorizat și membru în juriu international, sommelier. Durata cursului – 2 zile (20 – 21 februarie 2019, o […]
Somelier sau Sommelier – cum este corect? Privit prin prisma adoptării de către toate țările din lume, cuvântul sommelier a fost acceptat în unanimitate cu doi “m”, reprezentând o breaslă a profesioniștilor. Desigur că, orice profesie, poate fi transformată în meserie, lucru care se întâmplă în foarte multe domenii de activitate și care coboară, mai […]